Netflix verrast met 2,4 miljoen nieuwe abonnees

Deel dit bericht

Netflix verrast met 2,4 miljoen nieuwe abonnees

Datum:              20 oktober 2022
Aanleiding:        Cijfers Q3 2022
Koers Netflix:    $230
Beurswaarde:    $110 miljard
Eigen positie:    Nee

Verrassend stijging aantal abonnees

Netflix verraste met 2,4 miljoen nieuwe abonnees. Het bedrijf zelf had gerekend op 1 miljoen. Het is een welkome verrassing, want in de voorafgaande twee kwartalen wist Netflix niet te groeien. De toename werd voornamelijk gerealiseerd in Azië-Pacific, daar kwamen er 1,4 miljoen nieuwe abonnees bij. Ter vergelijk, in Noord-Amerika slechts 100.000. Ook noemt Netflix het succes van de film over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer als een belangrijke trekpleister.

Op de beurs is een stagnerende groei ‘dodelijk’ voor een aandeel met een hoge koers/winstverhouding. Het aandeel Netflix was op de vooravond van de publicatie in 2022 gedaald met zo’n 60%. De verrassende toename in abonnees werd beloond met +13%.

Financiële resultaten Q3 2022

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op $7.9 miljard. De nettowinst bedroeg $1.4 miljard. Vanaf begin volgend jaar gaat Netflix sturen op de financiële resultaten en niet langer op het aantal abonnees. Dat komt tot uitdrukking in de verwachting die het bedrijf afgeeft voor het volgende kwartaal.

Financieel vooruitzicht Q4 2022

In het vierde kwartaal verwacht Netflix te groeien met 4,5 miljoen nieuwe abonnees. De omzet wordt echter voorzien op $7.8 miljard (minder dan nu). Als belangrijkste factor wordt de sterke US dollar genoemd (“Inkomsten uit het buitenland zijn op het hoofdkantoor minder waard”). In het vierde kwartaal boekt Netflix traditioneel ook de kosten voor eigen producties, waardoor de winst wordt verwacht terug te vallen tot $163 miljoen.

Nieuw: abonnement met advertenties

In november 2022 introduceert Netflix het advertentie-abonnement waaraan het een half jaar heeft gewerkt. In de VS kost het $6.99 per maand. Ter vergelijk, de huidige abonnementsprijzen zijn $9.99 voor Basic, $15.49 voor Standard en $19.99 voor Premium.

Onze zorg zit erin dat wordt begonnen met kleine, korte advertenties van, zeg, 30 seconden en op termijn minutenlange reclameblokken ontstaan vergelijkbaar met lineaire televisie.

Campagne tegen password-sharing

Password-sharing is voor Netflix een doorn in het oog. Netflix loopt daardoor inkomsten mis. Het bedrijf wil er werk van maken om kijkers die gebruik maken van de login van iemand anders te overtuigen zelf een abonnement te nemen. Een eerste proef die werd gedaan in Zuid-Amerika was niet erg succesvol. Wellicht dat het goedkopere advertentie-abonnement in de toekomst gaat helpen.

Publicatie kijkcijfers in het Verenigd Koninkrijk

Anders nieuws dat Netflix vorige week naar buiten bracht was dat ze in het Verenigd Koninkrijk kijkcijfers gaan publiceren. Dat maakt een meer transparante vergelijking met uitzendingen op de lineaire televisie mogelijk. Een logisch ontwikkelen aangezien het bedrijf adverteerders wil gaan aantrekken.

Volgende publicatie Q1 2023

Netflix publiceerde dit jaar kwartaalresultaten op donderdag 20 januari 2022. Op basis daarvan verwachten we de publicatie van Q1 2023 op donderdag 21 januari 2023.

"The best investment you can make is an investment in yourself.
The more you learn, the more you will earn."

- Warren Buffett

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van de drie nieuwsbrieven en blijf op de hoogte over precies datgene wat jou interesseert.

Maandelijkse nieuwsbrief
Nieuwsbrief ETF's
Nieuwsbrief aandelen

logo-wit@2x

© 2024 Markets Are Everywhere.
Alle rechten voorbehouden