Zilvervloot beleggen

Zoek je een nieuwe, veilige en uitdagende manier om het rendement van een pensioenportefeuille te verbeteren? Markets Are Everywhere experimenteert. Neem deel aan deze try-out.

Start 19 januari 2021. Max. 10 deelnemers.

sunset-ship-boat-sea-37730

In de cursus Zilvervloot Beleggen leer je:

Over het onderzoek en de strategie van twee professoren van Yale University over een periode van 138 jaar

Hoe je 50% meer rendement kan behalen zonder risico toe te voegen

Waarom het zo belangrijk is om zo jong mogelijk te beginnen

Wat je het beste kunt doen als je al 30, 40 of 50 jaar bent

Hoe je als ouder of grootouder je (klein)kinderen kunt helpen

Hoe je berekent welke belegging en hefboom geschikt zijn voor jou

Wanneer je deze strategie zeker niet moet toepassen

Van Zilvervloot Sparen …

In 2012 introduceerde de Volksbank opnieuw het Zilvervloot Sparen.  Op een Zilvervloot-rekening mag voor een jongere tot 18 jaar elk jaar maximaal €600 worden gestort. De Volksbank betaalt op dit moment 0,20% rente. Daarnaast ontvangt de rekeninghouder op de 18e verjaardag een bonus van 1% per volledig spaarjaar met een maximum van 10%. Volgens de Consumentenbond biedt de bank hiermee de hoogste effectieve rente van alle kinderspaarrekeningen.

Het is te prijzen dat er spaarvormen zijn die een bovengemiddelde rente betalen om te sparen voor de studie of een rijbewijs. Er zitten op dit moment alleen drie grote nadelen aan:

  1. De rente bedraagt 0,20% per jaar, terwijl de inflatie 1,06% per jaar is
  2. De bonusrente wordt pas betaald op de 18e verjaardag van de rekeninghouder
  3. Er mag maar maximaal €600 per jaar worden gestort.

In het allergunstige geval bedraagt het eindbedrag €6.410,60 waarvan je zelf €6.000 hebt ingelegd. Na inflatie houd je dan effectief €6.308,- over. In tien jaar tijd heb je €308,- verdiend. Mis je de bonusrente en blijven rente en inflatie gelijk, dan kost deze spaarvorm je zelfs geld.

… via beleggen …

Voor ouders en grootouders is misschien wel het grootste cadeau dat je je (klein)kind kunt geven een beleggingsportefeuille voor later. Met een horizon van tientallen jaren biedt eigenlijk elke belegging in een gespreide aandelenportefeuille meer perspectief dan de beste kinderspaarrekening. Een portefeuille met ETF’s (ook wel index trackers genoemd) is een uitstekende keuze.

Het spreiden van beleggingen over verschillende beleggingscategorieën is algemeen geaccepteerd als een goed idee voor iedereen die belegt voor later. Door zo te spreiden bemachtig je een spreekwoordelijke ‘free lunch’: je kunt hetzelfde rendement behalen met minder risico (of een hoger rendement met hetzelfde risico).

De vraag is: kan het nog effectiever? Het antwoord is ja. Ian Ayres en Barry Nalebuff, twee professoren van de prestigieuze Amerikaanse Yale University deden in 2009 experimenteel onderzoek dat leidde tot verbluffende resultaten.

… naar Zilvervloot Beleggen

Op basis van een dataset van 138 jaar laten de onderzoekers zien dat er nóg een ‘free lunch’ te behalen is, namelijk door beleggingen ook te spreiden in de tijd. Het nadeel van jongeren is dat ze maar weinig geld over hebben om opzij te zetten voor later. Door in hun beginjaren als belegger (denk: tot 35 jaar) op een prudente manier geld te lenen (of te ontvangen als gift) kunnen ze hun potje voor later met wel 50% laten toenemen zonder extra risico toe te voegen.

Het zal je niet verbazen dat Ayres en Nalebuff flink wat kritiek kregen toen ze hun controversiële idee voor het eerst openbaar maakten. Geld lenen en dan ook nog om te beleggen wordt al snel gezien als Sodom en Gomorra. Maar zeg nou zelf, bij een rente van 0%: is het een slecht idee of de moeite van het onderzoeken waard?

Om de proef op de som te nemen deed Jean-Paul van Oudheusden in de afgelopen jaren het onderzoek van Yale University opnieuw in samenwerking met een Nederlandse universiteit. Op basis van een eigen dataset leidde het onderzoek tot vergelijkbare resultaten. Met drie kinderen in de leeftijdscategorie tussen tien en twintig jaar is hij er klaar voor om zijn bevindingen zelf in de praktijk toe te gaan passen.

De cursus Zilvervloot Beleggen presenteert een eenvoudig maar radicaal idee dat je zienswijze op beleggen voor later voor goed zal veranderen. Er is echter geen enkele verplichting om ook op deze manier te gaan beleggen.

Wat krijg je?

Een intellectuele uitdaging

Uitvoerige bespreking van het wetenschappelijk onderzoek

Concreet plan van aanpak om dit zelf toe te passen

Spreadsheet om zelf je eigen berekeningen te maken

Persoonlijk evaluatiegesprek

Een jaar lang ieder kwartaal een terugkom webinar

Na het volgen van deze cursus

Heb je je verdiept in het onderzoek van twee professoren van Yale University over een periode van 138 jaar

Weet je hoe je hun strategie zou kunnen toepassen

Kan je bepalen of deze strategie geschikt is voor jou of je (klein)kinderen

Ben je verzekerd van een persoonlijke begeleiding als je besluit de strategie toe te passen

Praktische informatie

De kennisoverdracht start op 19 januari 2021 en wordt in vier weken afgerond.

Na de cursus is er een jaar lang ieder kwartaal een webinar om de ontwikkeling van de portefeuille te bespreken en vragen te beantwoorden. De data van de webinars worden tijdens de cursusperiode vastgesteld.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen, maar kan je niet in de aangegeven periode, stuur dan een mail naar info@marketsareeverywhere.com.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De try-out van deze cursus is alleen geschikt voor ervaren beleggers met minimaal €100.000 vrij belegbaar vermogen.

Vereiste:

Een intake gesprek is een voorwaarde om toegelaten te worden. We willen er allebei zeker van zijn dat het de moeite waard is om er samen tijd aan te spenderen.

Inschrijven of lid worden

Cursus Zilvervloot Beleggen

Neem deel aan deze cursus en leer tot in detail om te beleggen met een hefboom voor later.

Prijs: €199,-
Normaal: €249,- (20% korting)

De cursus is inclusief in het Full Membership!

Word Basic member

Cursus Verstandig beleggen met turbo’s inclusief

+ 1 extra cursus
+ t/m 30 april 2021 alle voordelen van het Basic membership

Prijs: €149,-
Normaal: €198,- (25% korting)

Word Full member

Cursus Verstandig beleggen met turbo’s inclusief

+ (minimaal) 7 extra cursussen
+ 1 jaar lang alle voordelen van het Full membership

Prijs: €299,-
Normaal: €598,- (50% korting)

Cursusinhoud

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin semper luctus facilisis. Vivamus posuere sapien erat, a placerat nunc vulputate vel. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nullam sed arcu eu ligula maximus ullamcorper eu nec mi. Maecenas dictum ex et lectus dapibus, eget congue urna porttitor. Integer neque sem, feugiat consequat eleifend ut, ullamcorper eget erat. Duis vel aliquet massa. Nulla tempus urna in aliquet condimentum. Vestibulum quis pretium turpis, eget tristique tellus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Fusce fringilla auctor mauris ut lacinia.

Heb je vragen over ons aanbod of wil je weten welk membership level het best past bij jouw situatie? Neem gerust even contact met ons op via info@marketsareeverywhere.com.

"The best investment you can make is an investment in yourself.
The more you learn, the more you will earn."

- Warren Buffett

Ontvang de nieuwsbrief

Schrijf je in voor één van de drie nieuwsbrieven en blijf op de hoogte over precies datgene wat jou interesseert.

Maandelijkse nieuwsbrief
Nieuwsbrief ETF's
Nieuwsbrief aandelen

logo-wit@2x

© 2024 Markets Are Everywhere.
Alle rechten voorbehouden